Skip to main content
Blogs

Zaaien en oogsten

Meisjes in Nederland minder gelukkig

Een krantenkop die deze week mijn hart raakte.
Voor jongeren is dit geen gemakkelijke tijd en als we de krantenkop moeten geloven is met name voor jonge meisjes het leven soms zwaar en zijn er veel onder hen depressief.

Jong meisje

Ik weet nog dat ik als jong meisje moeite had met de druk van erbij horen, mijn zelfbeeld en mijn onverwerkte verleden waar ik mee vastliep.
In ons leven en met name denk ik in de pubertijd hebben de jonge meiden en jongens het nodig om voorbeelden te hebben. Mensen aan wie ze zich kunnen optrekken, spiegelen of iemand die ze vanaf de zijlijn aanmoedigt om uit te stappen in dromen en verlangens.

Maatschappijleer

Tijdens mijn middelbareschooltijd genoot ik van de lessen van maatschappijleer.
Ik wist dan ook met bijna een 10 te slagen voor mijn eindrapport.
De docent uit die tijd schreef een kaartje waarop stond dat ze mij een kei vond in haar vak. Ze schreef dat ze hoopte dat ik er in de toekomst iets mee ging doen!
Wat ze deed was zo eenvoudig, en toch plantte zij hiermee een zaadje in mijn hart. Iets maatschappelijks betekenen door mijn hulp aan te bieden aan mensen of groepen die het moeilijk hebben dat wilde ik gaan doen!

De praktijk

In mijn coach praktijk en als ambulant-begeleider probeer ik nu de zaaier, bemoediger, aanjager of gewoon een luisterend oor te zijn voor hen die vastlopen.

Welke zaadje(s) om uit te delen heb jij?

Ben jij die onderwijzer? Die dagelijks staat voor een jonge groep mensen en weet je hoe belangrijk jouw rol is voor hen? Soms is 1 betrokken blik, woord of kaartje al genoeg. Jij maakt verschil!
Ben jij die pleegmoeder of vader die zijn of haar huis openzet voor hem of haar die even niet meer ‘Thuis’ kan zijn?
Ben jij de kapper die iemands haren knipt en tegelijk een luisterend oor kan zijn?
Ben jij die verkoper of serveerster die iemand net even wat extra aandacht geeft?

Iedereen kan zaaien

Het maakt eigenlijk niet uit wie of wat we zijn het leuke is dat iedereen een zaaier kan zijn.
Ik wil je aanmoedigen om de komende tijd je oren en ogen eens op te houden en af te stemmen op die ene die zich misschien alleen, verloren, onzeker of depressief voelt.
Als we allemaal op ons eigen plekje de zaadjes zaaien in iemands leven is er 1 ding zeker vroeg of laat gaan we de vruchten zien!

Zaai jij mee?

# denk klein
# iets doen voor de ander
# een beetje licht in depressie
#de ander echt zien
#samen
#zaaien kunnen we allemaal
#vrucht

Elisa Bakker

Call Now Button