Skip to main content
Blogs

Ik ga op reis en neem mee

Ik ga op reis

Ik ga vandaag op reis naar mijn praktijk en ik neem mee; een rugzak vol met stenen.
In mijn coaching maak ik veel gebruik van praktische oefeningen, ons beeldende vermogen of het gebruik van metaforen. Mijn sessies bestaan dus niet alleen uit praten maar vooral ervaren wat er van binnen bij je gebeurd.

De zinnen als; Dat ligt als een steen op mijn maag of ik ga gebukt onder zorgen zeggen eigenlijk zoveel! Ons lijf weet het allang!

Tijdens een sessie kwam het beeld naar voren van een zware rugzak vol met schuld en schaamte.
Het is letterlijk een extra belasting die iedere dag mee op reis gaat.
Met als gevolg; Burn-out, angsten, stress, onzekerheid of het wegstoppen van onze emoties.

In het proces beginnen we met (h)erkennen welke ballast we (nog) met ons mee dragen. Vandaag doen we dit aan de hand van een paar stenen. De cliënt kiest welke steen uit zijn rugzak en dus thema hij/zij eerst wil onderzoeken. Ook mag hij lijfelijk even voelen hoe het is om elke dag met een zware bepakking op reis te zijn. Door het niet alleen te bedenken maar ook te zien en te ervaren ontstaat er een diepere laag van bewustzijn. Neem ik dit echt mee? Iedere dag?

Welke belasting draag jij nog met je mee?

Coaching kan jou helpen in het samen ontdekken wat jou zo belast. Door hier meer grip op te krijgen kun je andere keuzes maken of soms letterlijk je ontdoen van deze extra belasting.

Je reis word lichter, jij gaat weer Floreren!  Dit is mogelijk ook voor jou! 

Contact

Call Now Button