Skip to main content
Blogs

Jouw lijf vertelt een verhaal

Uit de praktijk.

 

Van binnen naar buiten.

In mijn werk zie en hoor ik veel mensen die te maken hebben gehad met ingrijpende gebeurtenissen.
Denk aan misbruik, verwaarlozing, pesten, verlies, geweld etc. Telkens weer ben ik onder de indruk hoe diep we deze ervaringen in onszelf verstoppen, er altijd een moment komt dat het verhaal van binnen naar buiten wil.

Geïsoleerd

Deze week zag ik van dichtbij hoe trauma’s en andere factoren iemand intens kunnen verwarren.
Een cliënt die al jaren lang stil om hulp roept want het geluid werd ingeslikt.
De cliënt verloor het contact met de buitenwereld en raakte steeds verder geïsoleerd.
Voor mij zijn dit parels die komen op mijn weg. Weliswaar parels in de figuurlijke modder.

Ons lijf

Het lijf van deze cliënt betaalde zijn tol.
Helaas zo ernstig dat er eerst andere hulp en zorg nodig is.
Het lijf en geest hebben rust nodig. Toen dit duidelijk werd bij de cliënt was er naast angst voor het onbekende een grote zucht van opluchting. Eindelijk,, mijn roep wordt gehoord. Tegelijk bij deze cliënt verwarring en diepe opluchting zien raakte mijn hart.
Het lijf vertelt een verhaal. Het wil gaan stromen van binnen naar buiten.

Perspectief.

Wat doe ik dankbaar werk. Door er te zijn en iemand te ontvangen in zijn of haar modder. Maar ook door samen te zoeken naar een nieuw of ander perspectief hoe groot of klein deze ook is. Ik vergelijk het met een aarde donkere kamer. Er is maar 1 lucifer nodig om de ruimte te verlichten.

Het Licht overwint!

Wil je meer informatie over mijn coaching klik hier
Wil je meer informatie over mijn ambulante hulp klik hier
Call Now Button